Työsuojelu

Teollisuustyön työsuojelu ja työturvallisuus kuntoon ODUM Turvalla

Teollisuustyönantaja, haluatko helpon ratkaisun työntekijöidesi lakisääteisten työsuojeluvelvoitteiden arviointiin, dokumentointiin, tallentamiseen sekä seurantaan?

ODUM Turva on silloin paras ratkaisu teille!

ODUM Turva on palvelu, joka auttaa teollisuusalan yrityksiä optimoimaan työsuojelun. Palvelumme avulla teollisuustyönantajien keskeisten lakisääteisten velvoitteiden arviointi, dokumentointi, tallentaminen ja seuranta sujuu kustannustehokkaasti. ODUM Turva helpottaa työsuojelupäällikön ja työsuojelutoimikunnan työtä. Palvelu sisältää myös lain vaatimusten yhteenvedot ymmärrettävässä muodossa, mikä perehdyttää käyttäjiä työsuojelun vaatimuksiin helposti ja nopeasti.

Tutustu ODUM Turvaan ja liity luotettujen työnantajien joukkoon!

Ovatko nämä työsuojelun haasteet tuttuja teollisuustyön yrityksessäsi?

Työsuojelun haasteet:

 • Työsuojelun lainsäädäntö on monimutkainen ja jatkuvasti muuttuva. Yrityksen on arkityön ohessa liki mahdoton pysyä kärryillä lain muutoksista.

 • Tarvittaisiin valmiit prosessit. On helpompi jättää asiat hoitamatta, koska työsuojelun hoitaminen ilman prosessia on liki mahdotonta.

Mistä haasteet johtuvat:

 • Alun perin 1950-1970-luvuilla tehtyä lainsäädäntöä ei ole suunniteltu arjen hoitamisen ja sujumisen näkökulmasta, joten sen tulkinta on vaikeaa.

 • Uusilla lakipykälillä on korjattu ja paikattu vanhoja puutteita laissa. Lait ovat päällekkäisiä ja lisäksi tulkinnanvaraisia ja vaikeasti ymmärrettäviä. Jopa alalla toimivat lakimiehet, jotka ovat aiheeseen erikoistuneita, tulkitsevat lakia ristiin.

Työsuojelun velvoitteiden laiminlyönnin seuraukset

Lakisääteisten työsuojeluvelvoitteiden laiminlyönti voi johtaa monenlaisiin negatiivisiin seurauksiin, kuten läheltä piti -tilanteisiin, työtapaturmiin, loppuunpalamisiin (burnout), huonoon työnantajamielikuvaan, suurempaan vaihtuvuuteen, huonoon työmotivaatioon, sairauspoissaoloihin, työturvallisuusrikoksen uhkaan, tapaturmavakuutusten hinnan nousuun ja työntekijöiden lisääntyneisiin sairaslomiin.

Työntekijän sairastuessa työuupumukseen ovat työnantajan kustannukset kymmeniä tuhansia euroja.

Yhden poissaolopäivän keskimääräinen kustannus työnantajalle on noin 476 € (keskipalkan ollessa 3 000 €/kk) ja työntekijän irtisanoutuminen 4 000-30 000 € (korvaava työntekijä ottaa aikaa 1-6 kk ennen tuottavuuden palautumista).

Velvoitteiden laiminlyönti voi johtaa tapaturmaan, jonka hinta on aina suurempi kuin näiden asioiden ennaltaehkäisy. Yhden tapaturman kustannus työnantajalle on keskimäärin noin 7000€. 

Teollisuusyrityksen työsuojelu ODUM Turvalla.

Pitämällä huolta työsuojelusta, varmistat työntekijöiden jaksamisen ja tuottavuuden. Parhaimmassa tapauksessa vältät irtisanomis- ja rekrykierteen, jossa monet yritykset ovat. Pahimmissa tapauksissa työturvallisuusrikoksista voidaan tuomita yli 100.000 euron yhteisösakkoon. Myös rikosoikeudelliset seuraamukset koskevat vastuuhenkilöitä. Toimitusjohtaja on aina vastuussa.

Siksi olemme kehittäneet avuksesi ODUM Turvan!

Mikä on ODUM Turva?

ODUM Turva on työsuojelun optimointiin suunniteltu, kotimainen ja luotettava palvelu keskeisten työnantajaa koskevien lakisääteisten vaatimusten tunnistamiseen, arviointiin, kirjaamiseen ja raportointiin.

ODUM Turva helpottaa lain vaatiman dokumentoinnin ja seurannan tekemistä. Palvelun avulla työsuojeluorganisaation työ sujuvoituu ja tehostuu. Palvelu kouluttaa työsuojeluvastaavan helposti ja nopeasti työsuojelun pariin.

Järjestelmä sisältää mittarit ja työkalut esimerkiksi psykososiaalisen kuormituksen ja työuupumuksen arviointiin ja ennaltaehkäisyyn.

ODUM Turva tehostaa työhyvinvoinnin kehittämistä, vähentää turhia poissaoloja ja ei-toivottua vaihtuvuutta.

Varaa ilmainen demoaika – tutustu ODUM Turvaan tarkemmin!

Miksi ODUM Turva?

 • Auttaa noudattamaan lakisääteisiä velvoitteita. Teollisuusyrityksillä on työsuojeluun ja työturvallisuuteen liittyen 27 eri lakisääteistä velvoitetta.

 • Tilannekuvaraportti ja vuosikello auttavat säästämään aikaa.

 • Tehostaa työhyvinvoinnin kehittämistä, vähentää turhia poissaoloja ja ei-toivottua vaihtuvuutta.

 • Helpottaa ja tehostaa velvoitteiden toteuttamista ja seurantaa. Toteuttamalla työsuojelutoimintaa keskitetysti säästät työaikaa tuottavaan työhön noin 50 h (3 000 €) vuodessa.

 • Palvelu ohjaa ja neuvoo sinua kaikissa vaiheissa. Ohjeet ovat selkeät ja helpot, joista saat myös muistutukset. Näitä noudattamalla yrityksessänne muodostuu työturvallisuus- ja työsuojelutietokanta.

 • On kehitetty yhdessä yritysten ja työsuojelutoimikuntien kanssa.

 • Et maksa käyttöönotosta kustannuksia.

Teollisuustyön työsuojelu ja työturvallisuus kuntoon ODUM Turvalla.
 • On heti käyttövalmis. Ei vaadi työläitä järjestelmän säätöjä tai käyttökoulutusta.

 • E-turvallisuuskyselyllä pääset vauhtiin. Sillä voit kartoittaa yrityksesi tilanteen aluksi.

 • Järjestelmä sisältää tietosisällön, ohjeet ja ominaisuudet, joiden avulla lakisääteiset vaatimukset voidaan toteuttaa itsenäisesti ilman kallista koulutusta.

Liity tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon!

Odum kokemuksia.

Marko Toijonen

Tuotanto- ja työsuojelupäällikkö, HSL Group Oy

"Työturvallisuuden toteuttaminen ja raportointi helpottuivat ODUM Turvan avulla."

HSL Group Oy toimittaa kotimaisia järjestelmäväliseiniä ja muuntojoustavia tilaratkaisuja liike- ja julkisrakennuksiin.

Odum kokemuksia.

Marjo Topi

Maajohtaja, CHANGE Lingerie

"ODUM Turvan avulla johdamme työturvallisuutta reaaliajassa ja samalla kehitämme työhyvinvointia ja yrityskulttuuria. Siksi valitsimme ODUM Turvan."

CHANGE Lingerie tuottaa asiakkailleen iloa ja hyvää oloa.

Odum kokemuksia.

Janne Käkönen

Toimitusjohtaja, Arskametalli Oy

"Halusimme säästää aikaa työsuojelutoiminnan dokumentoinnissa ja varmistaa lakisääteiset velvoitteet. Siksi ODUM Turva."

Arskametalli Oy tarjoaa kuivureiden valmistuksessa huippulaatua ja erinomaista kestävyyttä.

Paranna kilpailukykyä ja tuottavuutta nopeasti ja tehokkaasti – valitse ODUM Turva

Älä anna kilpailijoille saumaa hoitaa asioita ennen sinua, vaan ole ensimmäinen ja poimi hedelmät paremmasta tuottavuudesta ja kilpailukyvystä.

Hankkimalla ODUM Turvan käyttöönne, varmistatte lain vaatimien mittauksien ja toimenpiteiden noudattamisesta, sekä takaatte työntekijöillenne parhaan mahdollisen työpaikan.

Mikäli yrityksenne ei ole huolehtinut ja dokumentoinut lain vaatimia mittauksia ja toimenpiteitä, rikkoo se lakia ja joudutte kantamaan vastuut seurauksista. Työtapaturma tai yhdenkin työntekijän loppuun palaminen aiheuttaa palautumattomia ongelmia yksilölle itselleen, työyhteisölle sekä organisaatiolle.

Hyödyntämällä järjestelmän kyselypatteristoja, saat luotettavan kuvan mm. henkilöstön psykososiaalisesta kuormituksesta ja työuupumuksesta sekä kehitysehdotuksia lainsäädännön vaatimien arviointien lisäksi. Niiden avulla suunnittelet toimenpiteet ja seuraat vaikuttavuutta.

Valitse paras – valitse ODUM Turva!

Varaa ilmainen demoaika – tutustu ODUM Turvaan tarkemmin!

Usein kysytyt kysymykset – ODUM Turva

Laaja-alaista osaamista
Sinun tukenasi
Jukka Suovanen
Työhyvinvointi
Riikka Mattila
Työterveyshuolto
Henri Rautamo
Työturvallisuus
Tapani Tohka
Työhyvinvointi
Martti Mäkelä
Työjuridiikka

Ota yhteyttä

Minua kiinnostaa?*
© Copyright 2024 All Rights Reserved