Psykososiaalinen kuormitus

Vähennä henkilöstön työuupumusta ja lisää työhyvinvointia ODUM Turvalla

Haluatko helpon ratkaisun työntekijöidesi hyvinvoinnin seuraamiseen ja parantamiseen?

ODUM Turva on silloin paras ratkaisu teille!

ODUM Turva on palvelu, joka auttaa toimisto- ja asiantuntijatyötä tekeviä yrityksiä ja organisaatioita optimoimaan työsuojelun, vähentämään työntekijöiden psykososiaalista kuormitusta ja ennaltaehkäisemään burnoutteja. Palvelumme ratkaisee myös organisaatioiden työn kuormitusta, johtamista ja työympäristöä koskevat lakisääteiset velvoitteet.

Tutustu ODUM Turvaan ja liity luotettujen työnantajien joukkoon!

Työsuojelun haasteet

Yrityksen johto ja työsuojeluun nimitetyt henkilöt vastaavat aina työntekijöistä.

Heidän vastuullaan on huolehtia lakisääteisten työsuojeluvelvoitteiden noudattamisesta ja dokumentoinnista sekä pysyä ajan tasalla lainsäädännön muutoksista.

Vähennä työuupumusta ODUM Turvan avulla.

Se on kuitenkin haasteellista, koska:

 • Alun perin 1950-1970-luvuilla tehtyä lainsäädäntöä ei ole suunniteltu arjen hoitamisen ja sujumisen näkökulmasta, joten sen tulkinta on vaikeaa.

 • Uusilla lakipykälillä on korjattu ja paikattu vanhoja puutteita laissa. Siksi työsuojelun lainsäädäntö on monimutkainen, tulkinnanvarainen ja jatkuvasti muuttuva.

 • Työsuojelun toteutumisesta vastaavien on arkityönsä ohessa liki mahdoton pysyä kärryillä lain muutoksista.

 • Asiantuntija- ja toimistotyöntekijöiden psykososiaalisen kuormituksen havaitseminen keskellä yrityksen toiminnan arkea on vaikeaa ja jää usein huomaamatta.

 • Ilman objektiivista mittaamista, dokumentointia ja seurantaa on ilmiön ennaltaehkäisy mahdotonta ja myös samalla lain vastaista.

 • Ei ole aikaa, tietoa ja taitoa, joten asiat jäävät hoitamatta.

Työsuojelun velvoitteiden laiminlyönnin seuraukset

Lakisääteisten työsuojeluvelvoitteiden laiminlyönti voi johtaa monenlaisiin negatiivisiin seurauksiin, kuten tuottavuuden ja työtyytyväisyyden laskuun, lisääntyneisiin poissaoloihin, psykososiaaliseen kuormitukseen, työkyvyttömyyteen, sairauksiin, loppuunpalamiseen, mielenterveyden häiriöihin, huonoon työnantajamielikuvaan, henkilöstön vaihtuvuuteen, työmotivaation laskuun ja työturvallisuusrikosten uhkaan.

Työntekijän sairastuessa työuupumukseen ovat työnantajan kustannukset kymmeniä tuhansia euroja.

Yhden poissaolopäivän keskimääräinen kustannus työnantajalle on noin 476 € (keskipalkan ollessa 3 000 €/kk). Asiantuntijatyöntekijän irtisanoutuminen maksaa työnantajalle minimissään 30 000€ (rekrytointi, perehdytys ja tuottavuus) usein vaativissa asiantuntijatehtävissä yli 60 000€.

ODUM Turva työsuojelun työkalu.

Pitämällä huolta näistä asioista, varmistat työntekijöiden jaksamisen ja tuottavuuden. Parhaimmassa tapauksessa vältät irtisanomis- ja rekrykierteen, jossa monet yritykset ovat. Myös rikosoikeudelliset seuraamukset koskevat vastuuhenkilöitä. Toimitusjohtaja on aina vastuussa.

Siksi olemme kehittäneet avuksesi ODUM Turvan!

Mikä on ODUM Turva?

ODUM Turva on työsuojelun optimointiin suunniteltu, kotimainen ja luotettava palvelu keskeisten työnantajaa koskevien lakisääteisten vaatimusten tunnistamiseen, arviointiin, kirjaamiseen ja raportointiin.

ODUM Turva helpottaa lain vaatiman dokumentoinnin ja seurannan tekemistä. Palvelun avulla työsuojeluorganisaation työ sujuvoituu ja tehostuu. Palvelu kouluttaa työsuojeluvastaavan helposti ja nopeasti työsuojelun pariin.

Järjestelmä sisältää mittarit ja työkalut esimerkiksi psykososiaalisen kuormituksen ja työuupumuksen arviointiin ja ennaltaehkäisyyn.

Varaa ilmainen demoaika – tutustu ODUM Turvaan tarkemmin!

Miksi ODUM Turva?

 • Tehostaa työhyvinvoinnin kehittämistä, vähentää turhia poissaoloja ja ei-toivottua vaihtuvuutta.

 • Helpottaa ja tehostaa velvoitteiden toteuttamista ja seurantaa.

 • On kehitetty yhdessä yritysten ja työsuojelutoimikuntien kanssa.

 • On heti käyttövalmis. Ei vaadi työläitä järjestelmän säätöjä tai käyttökoulutusta.

 • Palvelu ohjaa ja neuvoo sinua kaikissa vaiheissa. Järjestelmä sisältää tietosisällön, ohjeet ja ominaisuudet, joiden avulla lakisääteiset vaatimukset voidaan toteuttaa itsenäisesti ilman kallista koulutusta.

Työsuojelu kuntoon ODUM Turvan avulla.

Liity tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon!

Odum kokemuksia.

Marko Toijonen

Tuotanto- ja työsuojelupäällikkö, HSL Group Oy

"Työturvallisuuden toteuttaminen ja raportointi helpottuivat ODUM Turvan avulla."

HSL Group Oy toimittaa kotimaisia järjestelmäväliseiniä ja muuntojoustavia tilaratkaisuja liike- ja julkisrakennuksiin.

Odum kokemuksia.

Marjo Topi

Maajohtaja, CHANGE Lingerie

"ODUM Turvan avulla johdamme työturvallisuutta reaaliajassa ja samalla kehitämme työhyvinvointia ja yrityskulttuuria. Siksi valitsimme ODUM Turvan."

CHANGE Lingerie tuottaa asiakkailleen iloa ja hyvää oloa.

Odum kokemuksia.

Janne Käkönen

Toimitusjohtaja, Arskametalli Oy

"Halusimme säästää aikaa työsuojelutoiminnan dokumentoinnissa ja varmistaa lakisääteiset velvoitteet. Siksi ODUM Turva."

Arskametalli Oy tarjoaa kuivureiden valmistuksessa huippulaatua ja erinomaista kestävyyttä.

Paranna kilpailukykyä ja tuottavuutta nopeasti ja tehokkaasti – valitse ODUM Turva

Älä anna kilpailijoille saumaa hoitaa asioita ennen sinua, vaan ole ensimmäinen ja poimi hedelmät paremmasta tuottavuudesta ja kilpailukyvystä.

Hankkimalla ODUM Turvan käyttöönne, varmistatte lain vaatimien mittauksien ja toimenpiteiden noudattamisesta, sekä takaatte työntekijöillenne parhaan mahdollisen työpaikan.

Mikäli yrityksenne ei ole huolehtinut ja dokumentoinut lain vaatimia mittauksia ja toimenpiteitä, rikkoo se lakia ja joudutte kantamaan vastuut seurauksista. Yhdenkin työntekijän loppuun palaminen aiheuttaa palautumattomia ongelmia yksilölle itselleen, työyhteisölle sekä organisaatiolle.

Hyödyntämällä järjestelmän kyselypatteristoja, saat luotettavan kuvan mm. henkilöstön psykososiaalisesta kuormituksesta ja työuupumuksesta sekä kehitysehdotuksia lainsäädännön vaatimien arviointien lisäksi. Niiden avulla suunnittelet toimenpiteet ja seuraat vaikuttavuutta.

Valitse paras – valitse ODUM Turva!

Varaa ilmainen demoaika – tutustu ODUM Turvaan tarkemmin!

Usein kysytyt kysymykset – ODUM Turva

Laaja-alaista osaamista
Sinun tukenasi
Jukka Suovanen
Työhyvinvointi
Henri Rautamo
Työturvallisuus
Riikka Mattila
Työterveyshuolto
Martti Mäkelä
Työjuridiikka

Ota yhteyttä

Minua kiinnostaa?*
© Copyright 2024 All Rights Reserved